Πίσω σε Επαγγελματικοί χώροι

1/1

|

ICON FITNESS ΧΑΛΑΝΔΡΙ

  • Έτος: 2017
  • Τοποθεσία: ΧΑΛΑΝΔΡΙ
  • ΕΜΒΑΔΟΝ: 1680 Τ.Μ.
  • PROJECT MANAGEMENT: Emmetron IKE
  • ΜΕΛΕΤΗ Η/Μ: INSTA Σύμβουλοι Μηχανικοί
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: ΜΠΑΛΛΙΑΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Περιγραφή

Το κτίριο με την χαρακτηριστική γυάλινη καμπύλη πρόσοψη που κτίστηκε την δεκαετία του ‘90 ως χώρος έκθεσης αυτοκινήτων, ξανασχεδιάζεται και φιλοξενεί ένα χώρο σύγχρονης αισθητικής και πρωτοποριακής εκγύμνασης σε μία επιφάνεια 1.680μ2.

Το καμπύλο σχήμα της κύριας όψης παίρνει διαφορετική διάσταση με την ένταξη λευκών οριζόντιων λωρίδων, που λειτουργούν σαν μέσο σκίασης, αλλά και αισθητικής συνέχειας του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Η καμπύλη της όψης καθορίζει την χάραξη της κάτοψης και του μηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα επίπεδα. Το κτίριο είναι διώροφο με πατάρι και ειδικά διαμορφωμένο δώμα για εκγύμναση σε εξωτερικό χώρο.

Οι νέες επεμβάσεις έγιναν με κοινά βιομηχανικά υλικά, όπως οι επενδύσεις τοίχων με παλέτες, χαρακτηριστικό της αισθητικής του ICON Fitness σε Ελλάδα και εξωτερικό, ο εμφανής μεταλλικός σκελετός και ο ορατός μηχανολογικός εξοπλισμός, συμβαδίζοντας με το βιομηχανικό χαρακτήρα και concept της ICON Fitness. Κεντρικό στοιχείο αναφοράς είναι και η νέα μεταλλική διάτρητη σκάλα, καθώς και το αιωρούμενο πατάρι με τα γραμμικά ανοίγματα.

Χαρακτηριστικό στοιχείο σε όλα τα ICON, αποτελεί το «μαύρο κουτί» της εισόδου, υπενδεδυμένο με σκούρο καθρέφτη που επιτρέπει το καθρέφτισμα στις επιφάνειές του και την ανάμειξη όλων των παραστάσεων, καθώς και την έκπληξη της μετάβασης από το εξωτερικό στο εσωτερικό περιβάλλον και αντιστρόφως. Τα ιδιαίτερα graphics, ο φωτισμός και τα ηχητικά συστήματα προσδίνουν μια ακόμα διάσταση στην όλη επεξεργασία και αντίληψη του χώρου, ολοκληρώνοντας το σχεδιαστικό concept.

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

ΕΚ MAGAZINE 2018