Πίσω σε Επαγγελματικοί χώροι

1/1

|

ICON FITNESS ΠΑΤΡΑ

  • Έτος: 2017
  • Τοποθεσία: ΠΑΤΡΑ
  • ΕΜΒΑΔΟΝ: 1200 Τ.Μ.
  • PROJECT MANAGEMENT: Emmetron IKE
  • ΜΕΛΕΤΗ Η/Μ: INSTA Σύμβουλοι Μηχανικοί
  • ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: ΜΠΑΛΛΙΑΝ ΤΕΧΝΙΚΗ Α.Ε.

Περιγραφή

Το διατηρητέο κτίριο Μαραγκόπουλου στο κέντρο της Πάτρας, κτίστηκε το 1915 και αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα αρχιτεκτονικής των πρώτων δεκαετιών του 20ου αιώνα, φιλοξενώντας πολλά στοιχεία ύφους Art Nouveau. Αποτελείται από ένα πέτρινο περίβλημα με μεγάλα τοξωτά ανοίγματα, όπου εντασσόταν η περίτεχνη ξύλινη τζαμαρία. Η όψη επισκευάστηκε, διατηρώντας όλα τα υπάρχοντα χαρακτηριστικά της.

Ο φέροντας μεταλλικός οργανισμός στήριξης του ορόφου του κτιρίου ενισχύθηκε και επανασχεδιάστηκε, ακολουθώντας τον ρυθμό της παλιάς του όψης. Αυτό καθόρισε τους κεντρικούς άξονες της νέας διαρρύθμισης των χώρων. Τα στοιχεία του μεταλλικού φέροντα οργανισμού, καθώς και όλου του μηχανολογικού εξοπλισμού αφέθηκαν ορατά, για να συμβαδίσουν με το βιομηχανικό ύφος του κτιρίου, αλλά και με το concept της ICON Fitness. Πολλά από τα εσωτερικά στοιχεία του κτηρίου επίσης ανακαινίσθηκαν και διατηρήθηκαν, όπως η σκάλα και τμήματα των δαπέδων, συντηρώντας τις μνήμες του παρελθόντος.

Οι νέες επεμβάσεις έγιναν με πολύ ουδέτερα και κοινά βιομηχανικά υλικά, όπως οι επενδύσεις με παλέτες, οι οποίες κάνουν μεν πολύ έντονη την παρουσία της σύγχρονης και μοντέρνας αντίληψης, χωρίς όμως να αντιτίθενται στην βαρύτητα του παρελθόντος του κτιρίου. Τα graphics, ο φωτισμός και τα ηχητικά συστήματα προσδίνουν μια ακόμα διάσταση στην όλη επεξεργασία και αντίληψη του χώρου, εκφράζοντας με πιο ολοκληρωμένο τρόπο το συνολικό concept, που συνάδει με την αντίληψη της ICON Fitness και τον πρωτοποριακό τρόπο εκγύμνασης που προτείνει.

Σχετικές Δημοσιεύσεις:

ΚΤΙΡΙΟ 2018

EK MAGAZINE 2017